Boeken tips

Hieronder een selectie van boeken, films en artikelen die jou kunnen inspireren bij jouw persoonlijke en spirituele groei. 

 

Boekentips

marcel messing - wij worden wakker

WORDEN WIJ WAKKER?  – Marcel Messing

Over de verborgen krachten achter het wereldtoneel

Deze heruitgave van zijn boek uit 2006 is actueler dan ooit en geeft je inzicht in wat in de wereld van nu en de strijd tussen Donker en Licht.

Veronderstel dat veel van wat u geleerd hebt niet waar is. Dat u onwetend heel uw leven gemanipuleerd werd met ideeën over religie, politiek, economie, geschiedenis, opvoeding, gezondheid, oorlog en vrede.
Veronderstel dat u erachter komt dat de leugen regeert en tot waarheid is verheven. Hoe zou u zich voelen? Bedrogen? Radeloos? Boos? Teleurgesteld? Verdrietig? Of opgelucht, omdat u dit diep in uw hart al vermoedde, maar nooit durfde uit te spreken?

Maar uw zwijgen is ten voordele van hen die ons manipuleren en al lange tijd veel voor ons verborgen houden. Complotten zijn immers nonsens?

Anno 2021 blijkt al een deel van het beschreven scenario gerealiseerd te zijn en is er daarom meer vraag naar dit boek. 
 Worden Wij Wakker? gaat over de verborgen krachten achter het wereldtoneel die streven naar een nieuwe wereldorde. Leven we in een overgangstijd of in ‘het einde der tijden’?

Worden Wij Wakker? onthult choquerende feiten, maar laat ook zien dat juist in deze kritieke tijd de mens een enorme sprong in zijn bewustzijnsevolutie kan maken door kennis en inzicht. Maar dan… lees verder….

marcel messing - wij worden wakker

JIJ BENT DE PLACEBO – Joe Dispanza

Maak je gedachten tot realiteit

De kracht van gedachten. Boek en meditatie CD

Is het mogelijk om te genezen met enkel je gedachten – zonder medicatie of operatie?
De waarheid is dat dit vaker gebeurt dan je misschien zou verwachten. In Jij bent de placebo bespreekt dr. Joe Dispenza talrijke gedocumenteerde casussen van mensen die een hartaandoening, een depressie, reumatoïde artritis en zelfs de ziekte van Parkinson keerden door in een placebo te geloven.

Dr. Joe vertelt ook de verhalen van andere mensen die om dezelfde reden juist ziek werden en zelfs zijn overleden, zoals slachtoffers van een voodoo- vloek of van een foutieve medische diagnose van een fatale ziekte. Dr. Joe stelt ook de vraag: Is het mogelijk om mensen de principes van de placebo te leren en, zonder gebruik te maken van een externe remedie, dezelfde innerlijke veranderingen teweeg te brengen in hun gezondheidstoestand en ten slotte in hun leven?

Hij bespreekt wetenschappelijk bewijsmateriaal (inclusief hersenscan- weergaven in kleur) van bijzondere genezingen tijdens zijn… lees verder….

Het Orb project

HET ORB PROJECT – Miceál Ledwith

Er is een toenemende interesse of de sferische objecten die soms op digitale foto’s en video verschijnen simpelweg  stofdeeltjes zijn of iets heel anders.

In dit boek combineren de theoloog Míceál Ledwith en de fysicus Klaus Heinemann,  experts op het gebied van het orb fenomeen, hun pogingen om deze verschijnselen te duiden. Zij komen tot analyses met behulp van kleurenfoto”s van verschillende soorten orbs, doen verslag van fascinerende onderzoeksresultaten en geven uitgebreide informatie over de orbpatronen en -kenmerken.

‘Het Orb Project’ demonstreert op overtuigende wijze dat onze dagelijkse realiteit slechts onderdeel is van een grenzeloze dimensie en dat orbs verbonden zijn met werkelijkheden buiten onze dagelijkse perceptie… lees verder….

TIEN GEBODEN VOOR INNERLIJKE RUST – Lisette Thooft

onthaasten en ontspannen in een samenleving met te weinig tijd

Zijn er verplichtingen die je liever niet zou hebben? Bestaan je dagen uit een race tegen de klok? Ben je zelfs te moe voor vakantie? Dan zijn de Tien geboden voor innerlijke rust precies wat je nodig hebt. Neem pauze om de accu weer op te laden. ­Gewoon nu! En laat je inspireren door de wijze lessen van Lisette. Zij weet wat werkelijk helpt als je streeft naar innerlijke rust. En die kennis deelt ze in het praktische, wijze en geestige Tien geboden voor innerlijke rust. 

IKIGAI – Hector Garcia

de Japanse geheimen voor een lang, gezond en gelukkig leven

Waar kom jij ‘s ochtends je bed voor uit, wat is jouw passie, jouw ikigai? Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is één van de geheimen voor een lang, tevreden en gezond leven, zoals de inwoners van Okinawa het leiden. Op dit Japanse eiland wonen meer gezonde en actieve honderdjarigen dan waar ook ter wereld. De auteurs vertrokken naar Okinawa om te ontdekken wat dat geheim voor een optimistisch en gezond leven is. Ze kregen inzicht in wat de Japanners eten, hoe ze bewegen, werken en omgaan met anderen. En hoe je honderd jaar in topvorm kunt leven. Dit boek helpt je om jouw eigen ikigai te vinden!

OPGERUIMD – Marie Kondo

Een opgeruimd huis of werkplek is een opgeruimd hoofd.

Hoe ruim je je huis op, zodat je het nooit meer hoeft op te ruimen? Voor de Japanse Marie is het haar levenswerk. Het is eenvoudig, maar je moet streng zijn. Sorteren per categorie, selecteren (word ik er wel of niet gelukkig van), weg doen en je overgebleven spullen opbergen. Wat je overhoudt, moet je koesteren en met respect behandelen. Dus omring je alleen met spullen waarvan je houdt. Je wordt er gelukkiger van, gezonder, slanker, je krijgt meer zelfvertrouwen.
Hoe eerder je begint, hoe meer profijt je ervan hebt.

Liefde en Verbinding

De kracht van echte mannen – David Deida

Gids voor de omgang met vrouwen, werk en seksualiteit.

In ‘De kracht van echte mannen’ wijst David Deida de moderne man de weg naar een daadkrachtig leven vol integriteit, authenticiteit en vrijheid. Het boek laat zien hoe een man een bevredigend leven kan leiden, door ruimte te geven aan de kern van zijn wezen: zijn mannelijkheid.

Deida stelt dat de trend naar seksuele gelijkheid een belangrijke oorzaak is van het ontbreken van geluk in relaties. Het heeft namelijk niet alleen geleid tot economische en sociale gelijkheid, maar ook tot seksuele neutraliteit.
Nu we de gelijkheid tussen de seksen hebben geaccepteerd, zegt Deida, is het tijd om de eigen mannelijke of vrouwelijke essentie weer in ere te herstellen. En daarmee het vuur van de seksuele hartstocht opnieuw aan te wakkeren!

Verslaafd aan Liefde – Jan Geurtz

Voor iedereen die bekneld zit in een liefdesrelatie, of in het gemis eraan.

In “Verslaafd aan Liefde” toont Jan Geurtz dat onze zoektocht naar liefde en erkenning voortkomt uit een fundamentele zelf-afwijzing. Die proberen we te compenseren door waardering van anderen, en vooral door een succesvolle liefdesrelatie. Maar dat werkt averechts: het versterkt juist die fundamentele onzekerheid en afhankelijkheid. Zo ontstaat er een verslaving aan liefde en erkenning, en aan de veiligheid van een relatie. De meeste liefdesrelaties lopen daardoor na een tijdje op de klippen, of -misschien nog erger- verzanden in een gezapig samenzijn zonder veel ruimte voor groei en geluk.

Met humor en praktische voorbeelden wordt een uitweg getoond uit deze vicieuze cirkel. Eenmaal ontdaan van zelf-afwijzing blijken al onze pijnlijke emoties en diepe verlangens naar liefde en seks niet langer een obstakel, maar juist de toegangspoort naar een staat van zijn die volledig vrij is van beknelling en afhankelijkheid, en die – met of zonder relatie – vervuld is van liefde en helderheid.

Overvloed / Abundance

De wet van de aantrekkingskracht – de lessen van Abraham Hicks

Voor iedereen die interesse heeft in het manifesteren van Overvloed en wil ontdekken hoe de wet van de aantrekkingskracht echt werkt. 

Nederlandse vertalingen.

inzicht kaarten

Opgestegen meesters orakelkaarten

Positieve, nauwkeurige en affirmatieve Boodschappen van de Opgestegen meesters.

 

Opgestegen meesters zijn grote spirituele leraren en healers. De meeste meesters leefden ooit als mens op aarde. Het zijn sterke gidsen die je helpen om de zin van je leven te begrijpen. Ze helpen je ook om moed te verzamelen als je belangrijke veranderingen in je leven wilt aanbrengen. De opgestegen meesters stimuleren je om opgedane inzichten om te zetten in daden.

Elke opstegen meester heeft een specialiteit zoals helen of manifestaties. De opgestegen meesters hebben verschillende religieuze en culturele achtergronden.

Leer de opgestegen meesters kennen via de kaarten. Ze brengen je hun boodschap en geven je leiding. De kaarten zijn zodanig ontworpen dat zowel beginners als ervaren orakelgebruikers er gemakkelijk mee aan de slag kunnen. Meer lezen>>>

Het Orakel van de Aartsengelen – Doreen Virtue
Kaartset met orakelkaarten van de Aartsengelen.

Aartsengelen zijn heel invloedrijk en wijs, en liefdevolle gidsen die je op wonderbaarlijke wijze kunnen motiveren en helen. Doreen Virtue maakt je, met de 45 kaarten waaruit het deck bestaat, vertrouwd met de 15 aartsengelen, geeft je hun boodschappen door, helpt je ze te raadplegen en belangrijke levensvragen te laten beantwoorden. Je kunt leren hoe een accurate lezing voor jezelf en anderen te geven met behulp van het bijbehorende boekje.
Meer lezen>>>

Angels of Light Cards – Diana Cooper
Engelse kaartset met Engelen kaarten.

Each card in this lavish deck portrays a different angel for guidance, protection, help, and healing. Intended for inspiration and affirmation, the cards work with the user’s thoughts and decisions to raise levels of consciousness and open up psychic and spiritual gifts. Whether attempting to release old negative thought patterns or clearing emotional blockages, the angels offer significant meditative light from which spiritual knowledge and information emanate. The cards are packaged in an attractive desktop holder that can display each day’s chosen angel. Meer lezen>>>

Angels of Abundance Cards – Doreen Virtue
Engelse kaartset met Engelen van Overvloed kaarten.

Everyone has an equal opportunity to receive the ever-flowing bounty and support Heaven continuously provides. Yet, we can unknowingly put up blocks on our path of abundance. If money worries are blocking you from the path of greater well-being and happiness, this 44-card deck and accompanying guidebook will allow you to identify, heal, and remove them.

The Angels of Abundance Oracle Cards by Doreen Virtue and Grant Virtue (co-authors of the best-selling book and online video course of the same name) offer you specific insights and guidance from the specialty angels who ensure that your Heavenly mission here on Earth isn’t hampered by lack. The Angels of Abundance wish to help you manifest support for your earthly needs, life purpose, and charitable giving . . . so you can enjoy the blessings that are your Divine birthright! Meer lezen>>>

Wisdom of Avalon Oracle Cards

Wisdom Of Avalon Oracle Card – Colette Baron-Reid
A 52-Card Deck and Guidebook (engelstalig)

The Wisdom of Avalon Oracle Cards by Colette Baron-Reid is a 52-card divination system-an inspirational tool to bridge the unseen world of Spirit and the physical world of our day-to-day lives.

Based on the rich mythology of ancient Britain’s Isle of Avalon and the wisdom teachings of its priestesses, these cards will help you find valuable and powerful insights in all aspects of life as you chart your path and manifest your destiny with clarity and purpose. Their use will shed light on what has been, what needs illumination in the present, and what will weave patterns into the future.

The deck will help you discover the potential of your own intuition as you follow the omens and symbols of the Goddess, the Kingdom of the Faeries, Merlin, and the Priestess of magical Avalon. See into the future . . . and discover that you are more than you know! 
Meer lezen>>>

Film tips

Wisdom of Avalon Oracle Cards

Wisdom Of Avalon Oracle Card – Colette Baron-Reid
A 52-Card Deck and Guidebook (engelstalig)

The Wisdom of Avalon Oracle Cards by Colette Baron-Reid is a 52-card divination system-an inspirational tool to bridge the unseen world of Spirit and the physical world of our day-to-day lives.

Based on the rich mythology of ancient Britain’s Isle of Avalon and the wisdom teachings of its priestesses, these cards will help you find valuable and powerful insights in all aspects of life as you chart your path and manifest your destiny with clarity and purpose. Their use will shed light on what has been, what needs illumination in the present, and what will weave patterns into the future.

The deck will help you discover the potential of your own intuition as you follow the omens and symbols of the Goddess, the Kingdom of the Faeries, Merlin, and the Priestess of magical Avalon. See into the future . . . and discover that you are more than you know! 
Meer lezen>>>